Maglaj: Proglašeno stanje prirodne nesreće

Vijesti 06. maj 201811:54 > 12:01
FUCZ/N1

Na sjednici Štaba Civilne zaštite općine Maglaj održane u 10 sati, donesena je Odluka o proglašenju prirodne nesreće na dijelu općine i to na području Maglaj Grad, Stari Grad, Omerdino Polje, Jablanica, Bijela Ploča, Gornji i Donji Rakovac, Moševac, Ravne, Liješnica i Oruče, potvrđeno je za N1 Civilne zaštite Općine Maglaj.

Rijeka Jablanica je nakon izlijevanja blokirala odvijanje saobraćaja na regionalnom putu Doboj – Maglaj te je saobraćaj u potpunosti blokiran.

U mjestu Ravne nekoliko desetina domaćinstava odsječeno je od ostatka Općine Maglaj nakon što je rijeka odnijela most, saopćeno je ranije iz FUCZ.

Više do stotinu objekata je poplavljeno u općinama Zeničko-dobojskog kantona u noći sa subote na nedjelju, potvrđeno je za N1 iz Operativnog centra Ministarstva unutrašnjih poslova ZDK.

‘Desilo se to na području tri općine: Tešanj, Maglaj i Usora. Došlo je do izlijevanja manjih vodotoka. Nema ljudskih žrtava, a voda se povlači”, kazali su nam.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez dozvole. N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.