Čović i Ivanić nemaju informaciju o Erdoganovom mitingu

Vijesti 07. maj 201813:39 > 13:46
REUTERS/Umit Bektas

MUP Kantona Sarajevo nije zaprimio zahtjev za održavanje predizbornog skupa Recepa Tayyipa Erdogana, koji je najavljen za 20. maj u Sarajevu, potvrđeno je to za N1.

Prema Zakonu o javnom okupljanju Kantona propisano je da je organizator javnog skupa dužan prijaviti njegovo održavanje pet dana ranije.

U Uredima članova Predsjedništva BiH, Dragana Čovića i Mladena Ivanića, potvrđeno nam je da nemaju informaciju o eventualnom dolasku turskog predsjednika, dok Ured Bakira Izetbegovića još nije odgovorio na naš upit.

Ministar vanjskih poslova BiH Igor Crnadak u telefonskom razgovoru nam je rekao da u Ministarstvo nije stigla obavijesto o Erdoganovoj posjeti našoj zemlji, a isto su nam saopštili iz Ureda predsjedatelja Vijeća ministara Denisa Zvizdića.

U poduzeću ZOI ‘84 ranije su potvrdili da je jedna turska agencija tražila zakup dvorne Zetra 20. maja, ali nisu mogli otkriti naziv agencije, niti da li se radi o Erdoganovom predizbornom skupu.

U međuvremenu je na Facebooku osvanula grupa podrške predsjedniku Turske, koja broji oko hiljadu članova.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez dozvole. N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.