MUP KS: Opljačkana benzinska pumpa u Sarajevu

Vijesti 08. maj 201809:55 > 09:58
N1

Tri nepoznata lica opljačkala su benzinsku pumpu Energopetrol u Alipašinoj ulici u Sarajevu jučer, saopćeno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo.

Kako je navedeno u saopćenju, u 04,05 sati, obaviještena je Druga policijska uprava da su u ulici Alipašina, općina Centar Sarajevo tri nepoznata pljačkaša izvršila krivično djelo razbojništva nad radnikom na benzinskoj pumpi Energopetrol.

Tom prilikom maskirana nepoznata lica su uz prijetnju pištoljem otuđila određenu količinu cigareta i novčanik sa novcem i dokumentima, a zatim se udaljila u nepoznatom pravcu.

O događaju je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, a policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo nastavljaju rad na rasvjetljavanju i dokumentovanju navedenog krivičnog djela, identifikaciji i pronalasku izvršilaca, saopćeno je.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez dozvole. N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.