Novi dan: Gosti su Musić, Ramić-Mesihović, Kapo, Huskić…

Vijesti 08. maj 201814:14 > 14:18
N1

9. maj je dan koji se obilježava kao Dan Evrope. 1950 godine predstavljen je prijedlog poznatiji kao "Šumanova deklaracija" koji se smatra početkom onoga što danas zovemo Evropska unija.

Lejla Ramić-Mesihović,  Direktorica Vanjskopolitičke inicijative danas govori za Novi dan.

9. maj obilježava se i kao Dan pobjede nad fašizmom. Uživmo smo danas na skupu pod nazivom: ” I ja sam Antifašista”.

U BiH su jučer raspisani Opšti izbori o kojima danas razgovaramo sa Adnanom Huskićem – političkim analitičarem.

Gala večera za BiH održana je 5. maja u Vašingtonu u organizaciji Savjetodavnog vijeća za BiH. O Gala večeri za Novi dan danas govori Adnan Kapo, bivsi savjetnik dr. Harisa Silajdzica za ekonomiju i vanjsku politiku i konsultant u timu Sanele Jenkins.

U povodu 555 godina od dodjele Ahdname, Muftijstvo sarajevsko zajedno s Institutom za islamsku tradiciju Bošnjaka i Medžlisima Islamske zajednice Kiseljak i Fojnica pokreće i organizira manifestaciju “Poruke Ahdname 2018”. Cilj manifestacije “Poruke Ahdname” je prepoznavanje i čuvanje vrijednosti na kojima se gradi bosanskohercegovačko društvo. Uživo smo u Kiseljaku.

Uživo smo i na Palama, večeras skup podrške “Pravda za Davida”

Sinoć je održana prva polufinalna noć 63. takmičenja Eurosong, druga je na rasporedu u četvrtak, a veliko finale ovogodišnje Evrovizije održaće se 12. maja. Pjesma Evrovizije održava se prvi put u Lisabonu, zahvaljujući pobjedi Salvadora Sobrala na Evroviziji 2017. godine u Kijevu. Uživo smo u Portugalu, donosimo prve impresije ovogodišnje Evrovizije.

Omladinski Filmski Festival ove godine nudi priliku srednjoškolcima da besplatno uživaju u onome što nudi OFF ove godine. Direktor Festivala danas je naš gost, saznajte kako do besplatnih projekcija, te kako Kenan Musić komentariše aktuelnosti u BiH.

Internacionalni turnir u ritmičkoj gimnastici biće održan u subotu u Sarajevu. Organizator takmičenja “VICTORIA CUP 2018” je klub ritmičke gimnastike Victoria. Članice i treneri danas su gosti Novog dana.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez dozvole. N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.