Denis Zvizdić razgovarao sa šefom Misije MMF-a

Vijesti 08. maj 201814:20 > 14:27
Vijeće ministara BiH

Predsjedavajući Vijeća ministara BiH dr. Denis Zvizdić ragovarao je danas u Sarajevu sa šefom Misije MMF-a za BiH Nadeemom Ilahijem.

Razgovarali su o realizaciji prethodnih mjera u okviru drugog pregleda Proširenog aranžmana između BiH i MMF-a.

Predsjedavajući Zvizdić je rekao da je Bosna i Hercegovina nastavila ostvarivati napredak u smanjenju unutrašnjeg i vanjskog debalansa. Dodao je da vlasti svih nivoa provode strukturalne reforme i ekonomske politike u sklopu programa sa MMF-om, uključujući i održavanje fiskalne discipline, finansijske stabilnosti i unapređenja poslovnog okruženja.

Šef Misije MMF-a Ilahi je istaknuo da je važno da vlasti nastave sa radom na rješavanju strukturalnih slabosti, uz održavanje ekonomske i finansijske stabilnosti, a da je MMF uvijek spreman da pruži potrebnu tehničku pomoć.

Sastanak sa delegacijom MMF-a, kao i sjednica Fiskalnog vijeća BiH će biti održani do kraja ovog mjeseca i bit će definirane naredne mjere i aktivnosti u vezi sa pismom namjere u sklopu aranžmana sa MMF-om.

Sastanku je prisustvovao rezidentni predstavnik MMF-a u BiH Francisco Parodi, saopšteno je iz VMBiH.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez dozvole. N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.