Imenovan nezavisni odbor za nadzor nad radom FUP

Vijesti 10. maj 201814:29 > 14:31
N1

Dom naroda Parlamenta Federacije BiH danas je u Sarajevu imenovao Nezavisni odbor - civilno tijelo za nadzor nad radom Federalne uprave policije, Odbor za žalbe građana, te Nadzorni odbor Agencije za privatizaciju FBiH.

Prihvatanjem ovih odluka završena je danas nastavljena vanredna sjednica Doma naroda, nakon koje je počela redovna sjednica Doma.

Na dnevnom redu redovne sjednice nalaze se rebalans ovogodišnjeg federalnog budžeta, koji je predložila Vlada FBiH, te Prijedlog zakona o prestanku važenja Zakona o osnivanju federalnog Fonda za podršku nastradalim područjima od prirodne nesreće na teritoriji Federacije.

Delegati bi trebalo da razmotre i Prijedlog zakona o dopunama Zakona za osnivanje Instituta za medicinsko vještačenje zdravstvenog stanja, kao i Prijedlog zakona o izmjenama Zakona o osnovama socijalne zaštite, zaštite civilnih žrtava rata i zaštite porodica s djecom.

Među predloženim tačkama dnevnog reda je i više nacrta zakona te prijedlozi odluke o davanju saglasnosti na obračun sredstava u zdravstvu u FBiH i odluke o izdvajanju sredstava u fond solidarnosti za 2018.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez dozvole. N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.