Predsjedništvo BiH zatražilo analizu o stanju migracija

Vijesti 10. maj 201818:51 > 18:56
Predsjedništvo BiH

U Sarajevu je 10. maja održana 47. redovna sjednica Predsjedništva BiH. U saopštenju koje je dostavljeno iz institucije - navedeno je da je primljen izvještaj Vijeća ministara BiH o aktivnostima u okviru procesa evropskih integracija, ali i o problemu migranata.

“Zadužuje se Vijeće ministara BiH da žurno održi posebnu tematsku sjednicu o stanju u oblasti migracija u BiH u svezi s povećanim prilivom migranata u BiH. Traži se od Vijeća ministara BiH da žurno sačini i Predsjedništvu BiH dostavi izvješće i analizu o stanju u oblasti migracija u BiH u svezi s povećanim prilivom migranata u BiH, s prijedlogom mjera i preporukama nadležnih institucija BiH”, navodi se u saopštenju.

Predsjedništvo BiH je donijelo оdlukе о prihvаćanju spоrаzumа i оdrеđivаnju pоtpisnikа zа:

– Аmаndmаn 6. nа Spоrаzum о finаncirаnju оd 27. 2. 2006. gоdinе izmеđu Bоsnе i Hеrcеgоvinе, kојu prеdstаvlја Мinistаrstvо finаnciја i trеzоrа, i KfW-а (KfW), kао ugоvоrnih strаnа zа Еurоpski fоnd zа Bоsnu i Hеrcеgоvinu;

– Аmаndmаn 1. nа Spоrаzum о finаncirаnju оd 27. 8. 2007. gоdinе izmеđu Bоsnе i Hеrcеgоvinе, kојu prеdstаvlја Мinistаrstvо finаnciја i trеzоrа, i KfW-а (KfW), kао ugоvоrnih strаnа zа Krеditni jamstveni fоnd III zа prоmоviranje mikrо, mаlih i srеdnjih poduzеćа.

U saopštenju se navodi da je Predsjedništvo BiH  donijelo Odluku kojom odobrava se zaključivanje Ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava između Centralne izbone komisije BiH i Vijeća Europe.

Predsjedništvo BiH je donijelo odluke o ratifikacijama sljedećih sporazuma:

– Sporazuma između Ministarstva obrane Bosne i Hercegovine i Ministarstva nacionalne obrane Narodne Republike Kine o vojnoj pomoći za Bosnu i Hercegovinu;
– Sporazum o financiranju i projektu između KfW-a, Frankfurt na Majni (KfW), i Bosne i Hercegovine (primatelj), koju predstavlja Ministarstvo financija i trezora, i Federacije Bosne i Hercegovine (Federacija), koju predstavlja Federalno ministarstvo financija, i Grada Zenice (agencija za izvođenje projekta), koji predstavlja gradonačelnik, u uznosu od 13.016.696,80 eura (investicije) i 500.000,00 eura (prateće mjere) – Prikupljanje i tretman otpadnih voda, Zenica;
– Amandman broj 1. na Ugovor o financiranju, zaključen između Bosne i Heregovine i Europske investicijske banke 19. svibnja 2014. godine u Sarajevu i 5. lipnja 2014. godine u Luksemburgu (Ugovor o financiranju) – Distribucija električne energije BiH, navodi se u saopštenju.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez dozvole. N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.