Novi dan: Gosti su Terzić, Mahmutović, ef. Hafizović…

Vijesti 11. maj 201814:36 > 16:57
N1

Više od 10 političkih stranaka stoji iza Protokola za fer i poštene izbore kako bi pokušali izdejstvovati izmjene Izbornog zakona BiH. Izbori su raspisani, a na pitanje šta nakon izbora niko ne nudi konkretan odgovor. Prijeti li nam ustavna kriza i period blokada od jeseni? Za Novi dan govori Almir Terzić, novinar i politički analitičar.

Treba li političarima life coach? Ko nas predstavlja u svijetu? Kako izgledamo u očima Evrope? Na koga se osloniti u vrijeme političke krize? Kako postići ličnu promjenu u ovako turbulentnom okruženju? Alma Mahmutović – psihologinja za Novi dan..

Slikom smo i na manifestaciji Dani mevluda i zikra 2018. koji se obilježava na Buni u Blagaju. Ovogodišnji naučni skup posvećen je temi “Bošnjaci u Hercegovini kroz historiju”. Najavljen je naučno-istraživački skup koji rasvjetljava tragove trajanja i postojanja svih oblika života bošnjačkog bića kroz historiju u Hercegovini. Za Novi dan govori Hisam ef. Hafizović.

Uživo smo na 73. komemoraciji na Bleiburgu. Pokrovitelj komemoracije je Hrvatski sabor, a supokrovitelj Hrvatski narodni sabor Bosne i Hercegovine. Ove godine posebne sigurnosne mjere na komemoraciji. Sve prati naš reporter Elvir Mešanović.

Gimnastičarska reprezentacija BiH na Evropskom takmičenju u Španiji krajem juna. Najbolje iz gimnastičarskog sporta ovog jutra u ND. Uživo smo i na internacionalnom turniru u ritmičkoj gimnastici. Organizator takmičenja “VICTORIA CUP 2018” je klub ritmičke gimnastike Victoria.

Za koji trenutak smo uživo na 4.Banjalučkom m:tel polumaratonu. Ove godine održaće se na novoj stazi, dugoj 21km, koja takmičare vodi kroz zelene aleje, parkove i najpoznatija banjalučka naselja do tvrđave Kastel. 2000 takmičara iz više od 40 zemalja, a pored nove atraktivne trase za trčanje, ove godine, polumaraton prerasta u festival, koji će upotpuniti brojni edukativni, promotivni i zabavni sadržaji.

Subotnje izdanje Novog dana sa Minelom Jašar – Opardija.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez dozvole. N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.