Irinej: Grigorijeva želja bila da ide u Njemačku

Vijesti 11. maj 201818:26 > 18:28
Anadolija

Patrijarh srpski Irinej smatra da će dosadašnji vladika zahumsko-hercegovački i primorski Grigorije, koji je na zasjedanju Arhijerejskog sabora Srpske pravoslvane crkve (SPC) dobio na upravljanje Eparhiju frankfurtsku i sve Njemačke, kao iskusan episkop srediti sve postojaće probleme u Frankfurtu.

“To je bila želja Grigorijeva da ide u Njemačku, a ostale vladike su prihvatile. Spekulacije po medijima da se navodno uplašio neke finansijske inspekcije za mene su novost i nisu mi poznate. Nadamo se da će tamo dobro obaviti posao”, rekao je patrijarh Irinej za Kurir.

On je rekao da vladika Grigorije, ipak, ima iskustva kao episkop. “Eparhija frankfurtska i sve Njemačke je velika i ima nekoliko problemčića, pa se nadam da će to Grigorije lakše rješavati nego neki novajlija”, ocijenio je patrijarh Irinej.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez dozvole. N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.