Cormack: Rješenja ima, pitanje je političke volje lidera

Vijesti 12. maj 201813:35 > 13:43
N1

"Znam da ima konkretnih rješenja, samo je pitanje političke volje", kazala je američka ambasadorica u BiH Maureen Cormack za N1.

Cormack je prisustvoala promociji 360 najuspješnijih učenika iz cijele BiH, a kratko je za N1 televiziju prokomentarisala sastanke političkih lidera i neuspjele pokušaje da se postigne dogovor u vezi sa Izbornim zakonom.

Ja znam da ima konkretnih rješenja, samo je pitanje političke volje među političkim liderima. EU radi na tome da ovdje dođe jedan stručnjak iz Venecijanske komisije i mislim da će se ti sastanci nastaviti u narednim sedmicama. Ja se nadam da ćete i vi kao mediji pozvati svoje političke lidere da dođu do tog cilja jer zaista postoje konkretna i praktična rješenja za ovo pitanje“, kazala je Cormack.

Inače, današnji događaj je organizovao Obrazovni centar za demokratiju i ljudska prava “Civitas” u saradnji sa Ambasadom Sjedinjenih Američkih Država i Ministarstvom civilnih poslova BiH.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez dozvole. N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.