Alternativa zadimljenim kafićima i sjedenju

Vijesti 13. maj 201819:13 > 19:14
N1

Zdrav način života i sport promovisao se u nedjelju u Sarajevu. Ljubitelji sportova na točkićima okupili su na drugoj “Sarajevskoj rolerijadi”.

Ljubitelji sportova, veliki i mali, profesionalci i rekreativci uz sunčan dan i pozitivnu atmosferu oživjeli su centar Sarajeva. Poslali su poruku o važnosti fizičke aktivnosti, pogotovo za one najmlađe.

ANKETA:

“Mi smo došli sada ovdje jer mislimo da je to idealna prilika da vježbamo kada nema leda. Ja i Rijad smo prošli put pobijedili. Od ove Rolerijade očekujemo isto”.

“Očekujem pobjedu. Meni se ovo takmičenje jako sviđa”.

“Treniram tri godine i ja sam najbolja”.

“Očekujem da pobijedim, svaki vikend idem vježbati na vikendicu”.

Interes za “Sarajevsku rolerijadu” ove godine bio je veliki, čemu svjedoči 600 prijavljenih učesnika iz BiH i regije. Trka je i ove godine bila otvorena za sve, najmlađe i najstarije, naglašavaju organizatori.

“Pored rekreativaca imamo klubove, klizački klub “Bosna”, “Olimp”… Razni klubovi su se prijavili. Djeca od dvije godine mogu doći, čak i bebe u kolicima učestvuju u svojim porodičnim trkama, do 16 +. Znači nema ograničenja u godinama. Trka je otvorena za sve”, poručuje Marijana Podrug Arapović, menadžerica projekta ”Sarajevska rolerijada“ .

Osim rekreativaca, u utrkama su učestvovali i oni koji se profesionalno bave sportom. Za mlade hokejaše “Vukova” rolanje je vid treninga u mjesecima kada im led nije dostupan, kako bi se spremili za sljedeću sezonu.

“Imamo led šest mjeseci, a kad smo bez leda treniramo i na rolama. Idemo u ljetne kampove u Češku, Slovačku, pa i tu idemo na led”, priča Adnan Smajlović , hokejaški klub “Vukovi”.

Manifestacija je održana u okviru obilježavanja Dana općine Centar, a organizator je ”Klub sporta Fit & Fun“. Načelnik sarajevske općine Nedžad Ajnadžić naglasio je da ovakvi događaji navode građane da se što više bave sportom i rekreacijom, te da promovišu druženje i zdrav način života.

“Želimo mladim ljudima ponuditi varijantu da vole sport i da zdravo žive. Između zadimljenih kafića i varijante da sjede i odmaraju, bolje da aktivno učestvuju na takmičenju, kao ovom danas na rolama”, ističe Ajnadžić.

Odlična prilika za mlade da se zabave, upoznaju nove prijatelje, takmiče i igraju učinila je da na kraju manifestacije pobjednici budu svi.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez dozvole. N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.