Sarajlija pokušao ukrasti auto, policija ga uhapsila

Vijesti 14. maj 201810:48 > 10:56
N1/Ilustracija

Osoba inicinala K.I. uhapšena je jučer u Sarajevu prilikom pokušaja krađe automobila u naselju Grbavica, potvrđeno je jutros iz Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo.

Kako je saopćeno, dogodilo se to oko 17,30 sati u ulici Kemala Kapetanovića, općina Novo Sarajevo, a policijski službenici Treće policijske uprave uhapsili su, dakle, K.I., rođen 1981.godine u Sarajevu, gdje je i nastanjen, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo iz člana 287., a u vezi sa članom 28. KZ F BiH (Teška krađa u pokušaju).

On je u navedenoj ulici zatečen na izvršenju krivičnog djela u putničko motorno vozilo vlasništvo M.S. iz Sarajeva. O događaju je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, a K.I. je predat u Jedinicu za osiguranje objekata i zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo.

Policijski službenici nastavljaju rad na rasvjetljavanju i dokumentovanju kriminalnih aktivnosti navedenog lica, saopćeno je iz MUP-a KS.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez dozvole. N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.