Helez: Parlament FBiH ponovo izmanipulisao borce

Vijesti 14. maj 201813:17 > 13:24
N1

Zukan Helez, potpredsjednik SDP-a, na vanrednoj pres-konferenciji je kazao da je Parlament FBiH "ponovo izvarao borce".

Naime, prema njegovoj tvrdnji – prošlo je mjesec dana roka od kako su bivši borci, koji su tokom marta protestvovali ispred Parlamenta FBiH dobili potvrdu Kolegija Predstavničkog doma Parlamenta Federacije BiH da će vanredna sjednica biti zakazana u roku od 30 dana.

Zukan Helez, koji je i zastupnik SDP-a u Parlamentu FBiH, je kazao da je bio rok da se unutar mjesec dana dogovori sjednica na kojoj će se razmatrati tri osnovna zahtjeva boraca, međutim – zastupnici nisu dobili niti zapisnik niti najavu sjednice, javlja reporteka N1 Tina Jelin-Dizdar koja je pratila današnji događaj.

Zahtjevi su: Objava Registra branitelja, ukidanje finansiranja svih boračkih organizacija i borački dohodak.

Borci su tada potvrdili da će u narednih 30 dana zalediti sve proteste i blokade, a ranije je postignut dogovor sa Komisijom Parlamenta FBiH, uz prisustvo predstavnika ministarstva za boračka pitanja – da se na dnevni red sjednice uvrste tri njihova zahtjeva.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez dozvole. N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.