Banjaluka: Stabilno zdravstveno stanje učesnika polumaratona

Vijesti 14. maj 201816:37 > 16:43
Anadolija

Zdravstveno stanje dvoje učesnika 4. banjalučkog polumaratona, koji su 12. maja hospitalizovani u banjalučkoj bolnici, stabilno je, potvrđeno je iz ove zdravstvene ustanove.

Pacijent inicijala M.G. (27) je stabilnih vitalnih parametara, svjestan i orijentisan, te ostaje na daljem liječenju u Klinici za kardiologiju, potvrdila je doktorica Klinike za kardiologiju Dijana Trninić.

M.G. je juče odvojen od aparata za mehaničku ventilaciju, a zbog edema mozga bio stavljen u indukovanu komu, kao i pacijent J.Š. (31).

Po riječima doktorice Klinike za plućne bolesti UKC-a Rade Arnautović, J.Š. je hemodinamski i klinički stabilan, te ostaje na daljem liječenju.

Također, stabilno je i zdravstveno stanje pacijenata S.J. (47) i I.T. (35), a po riječima načelnika Klinike za unutrašnje bolesti UKC-a Branislava Gašića, oni zbog daljeg liječenja ostaju u ovoj klinici, saopćeno je Univerzitetsko kliničkog centra RS-a.

Oni su u subotu primljeni u UKC zbog posljedica toplotnog udara.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez dozvole. N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.