Arijana Memić: Pričat ću svojoj djeci kakvog su dajdžu imali

Vijesti 15. maj 201819:24 > 19:44
N1

Na današnjem protestu u Sarajevu za stradale Dženana Memića i Davida Dragičevića, obratili su se Dženanova sestra Arijana te Amir Agić - otac Selme Agić, djevojke stradale u saobraćajnoj nesreći zajedno sa Editom Malkoč 2016. u Sarajevu.

Prisutnima se obratio i Ifet Feraget, advokat porodice Memić.

U svom govoru, Dženanova sestra Arijana je rekla da “nije bilo potrebe da se dokazuje ono što je bilo jasno”.

“Dragi sugrađani, budite iskren prema sebi i recite šta biste vi uradili na našem mjestu? Da li biste se borili i uzeli pravdu u svoje ruke? Nama ovo Dženana neće vratiti. Dženan je ubijen. Ali, možda će zaštiti vašu djecu i dovesti ovaj truhli sistem u red. Pričat ću svojoj djeci kakvog su dajdžu imali, kakav je to frajer bio, dočekat ćemo pravdu ako Bog da”, rekla je Arijana Memić.

Amir Agić, otac Selme Agić koja je stradala u saobraćajnoj nesreći zajedno sa Editom Malkoč 2016. godine u Sarajevu, je kazao da je njegovo prisustvo na protestu čin podrške Murizu Memiću i Davoru Dragičeviću.

“Moralo nas je biti šest puta više ovdje. Da Sarajevo izađe jer svi imamo djecu. Svi imamo djecu. Ako nemamo svoju, onda ima naša rodbina i prijatelji. Ovdje nema države i vlasti. Dolaze izbori i opet će govoriti o glasovima da bi sebi namjestili”, ispričao je.

“Naš slučaj vodi isti sudija i isto se dešava. Odgađaju proces kako bi advokati dobili novac. Njihov dolazak u sudnicu košta 800 maraka. Moćnici vladaju ovom državom. Možeš samo opstati sako si kabadahija. Ako imaš novac, imaš kabadahiju iza sebe”, istakao je Agić.

Podršku Murizu Memiću i Davoru Dragičeviću pružio je advokat Ifet Feraget. Naglasio je da su “inicijalni dokazi bili dovoljni da je jasno šta se desilo” u slučaju Dženana Memića.

“Tužioci se ne boje građana. Tužilaštvo je trebalo biti advokat Muriza, a ne ja. Od oštećenih su napravili neprijatelje”, rekao je.

Feraget smatra da je Tužilaštvo “dezavuisalo Ustavni sud BiH, tako što im je dostavilo fabrikovane dokaze”.

Protestu je prisustvovalo nekoliko stotina ljudi.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez dozvole. N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.