Muslimani u Bosni i Hercegovini klanjali prvi teravih-namaz

Vijesti 15. maj 201822:47 > 22:49
N1

Muslimani u Bosni i Hercegovini, kao i u ostalim balkanskim zemljama večeras su klanjali prvi teravih-namaz, te su na taj način obilježili početak mubarek mjeseca ramazana.

Veliki broj vjernika prisustvovao je prvom ovogodišnjem teravih-namazu u Gazi Husrev-begovoj džamiji u Sarajevu. Prije teravih-namaza vjernicima se kratko obratio reisu-l-ulema Islamske zajednice u BiH Husein ef. Kavazović.

Zbog prisustva mnoštva vjernika, veliki broj njih je namaz klanjao u haremu Begove džamije.

Prvi teravih-namaz klanjan je večeras i u brojnim džamijama BiH i cijeloga regiona, nakon kojeg, nekoliko sati poslije nastupa prvi dan posta.

Rijaset Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini, Uprava za vjerske poslove, obavijestila je vjernike da je prvi dan posta ovogodišnjeg mjeseca ramazana, po takvimu Rijaseta IZ u BiH u srijedu, 16. maja 2018. godine.

“Uprava koristi priliku da svim vjernicima i vjernicama, čestita nastupajući mubarek mjesec ramazan sa željom da ga isposte u Božijem rizaluku (zadovoljstvu), porodičnoj sreći i džematskoj solidarnosti”, objavljeno je na stranici Rijaseta.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez dozvole. N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.

N1
N1
N1
N1
N1
N1
N1
N1
N1