Dan uživo: Gosti su Asim Crnalić, Drago Grbavec…

Vijesti 16. maj 201815:54 > 15:57
N1

Državni sud oslobodio je Fahrudina Radončića, Bakira Dautbašića, Bilsenu Šahman i Zijada Hadžijahića krivice za ometanje rada pravosuđa.

Radončić je oslobođen krivnje da je naredio izvršenje pritiska na svjedokinju Azru Sarić da promijeni iskaz u postupku protiv Nasera Keljmendija na Kosovu, preko optuženih Šahman i Dautbašića. Asim Crnalić, advokat Fahrudina Radončića naš je današnji gost!

Skoro mjesec dana nije održana sjednica Zastupničkog doma Parlamenta Federacije BiH. Zato jeste potpredsjednica ovog doma uhapšena u policijskoj akciji Federalne uprave policije, a tereti ju se da je nevladnim organizacijama dodjeljivala novac iz grantova Parlamenta FBiH. S druge strane problem demobilisanih boraca BiH i dalje stoji neriješen. Za “Dan Uživo” govori Drago Grbavec, predsjednik Udruženja „ Zaboravljeni branitelji – borci BiH“.

Ambasadorica SAD u BiH Maureen Cormack u posjeti je Srebrenici gdje će se sastati sa predstavnicima Udruženja majki Srebrenice, načelnikom opštine Srebrenica Mladenom Grujičićem te ostalom delegacijom lokalne vlasti. Naša ekipa je u Srebrenici, izvještavamo o temama razgovora i posjetu!

U Bosni se uvijek pazilo na komšiluk. Bosanski muslimani su na osnovama islamskih izvora i svoje srednjovjekovne tradicije izgradili etiku odnosa sa pripadnicima drugih vjera! Riječi su ovo Reisu-l-uleme Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini Huseina ef. Kavazovića. Prvi je dan ramazana, na ulicama smo grada Sarajeva i čekamo prvi ovogodiššnji iftar zajedno!

Mlada bh dizajnerica koja uspješno krči svoj put ka svjetskoj modnoj sceni, šeta se od MIlana do Sarajeva.. predstavlja svoje inovativne kreacije koje će tek zasjati punim sjajem! Ona je Hana Sirćo i danas je naša gošća!

18.05. 2018. u 20.00 svečano će biti otvoren finalni nogometni turnir u Sarajevu u kategoriji U12. Završni turnir Champions Trophy se održava od 18.05.-20.05. pod pokroviteljstvom UEFA-e i uz podršku NSBiH. saznajte koji to veliki svjetski timovi dolaze u Sarajevo i zašto će glavni bh grad biti centar svijeta dva dana!

Dobar dan će vam poželjeti Merima Šemić.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez dozvole. N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.