Uklonjeno migrantsko naselje iz parka u Velikoj Kladuši

Vijesti 17. maj 201809:45 > 09:46
N1

Danas je uz asistenciju policije i nadzor Hitne pomoći počelo uklanjanje šatorskog naselja iz gradskog parka u Velikoj Kladuši.

N1
N1
N1
N1
N1
N1
N1
N1

Načelnik Velike Kladuše Fikret Abdić je donio odluku da migrante izmjesti u okolicu grada, na zemljište u vlasništvu Opštine. Na toj lokaciji migrantima će biti na raspolaganju voda, sanitarni čvor i struja, te će imati riješenu podlogu za podizanje šatra.

Kako javlja reporterka N1, trenutno u šatorskom naselju se nalazi blizu 120 migranata, a procjene govore da ih je na području Velike Kladuše između 600 i 700.

Abdić je poručio kako su državne institucije zakazale.

Uprkos prevelikoj neizvjesnosti i šutnji o migrantskoj krizi, ono što država nije uradila, mi jesmo iako nam to nije obaveza. Sve institucije su zakazale. Iz Sarajeva nam šalju problem, a ništa nisu poduzeli da ga riješe. Općina Velika Kladuša će budžetskim sredstvima neplanirano finansirati sve ove radnje i kupovinu neophodnih sredstava oko stvaranja uslova za boravak i premještaj migranata, ali za sve buduće aktivnosti potrebna je pomoć nadležnih, te međunarodnih organizacija”, zaključio je velikokladuški načelnik Fikret Abdić, prenosi RVK.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez dozvole. N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.