Osmogodišnje dijete povrijeđeno u nesreći u Sarajevu

Vijesti 17. maj 201810:43 > 10:43
N1

Jučer se u Sarajevu dogodila saobraćajna nesreća u kojoj je teže tjelesne povrede zadobilo osmogodišnje dijete.

Kako se navodi u izvještaju MUP-a KS, dana 16.05.2018.godine u 16,40 sati u ulici Sedrenik Mali, općina Stari Grad Sarajevo, dogodila se saobraćajna nezgoda. Tom prilikom došlo je do udara i obaranja na kolovoz pješaka – djeteta, rođeno 2010.godine, nastanjeno u Sarajevu, od strane putničkog motornog vozila marke “VW Golf 5”, reg. oznaka J98-A-194, kojim je upravljao vozač V.A., rođen 1994.godine u Sarajevu, gdje je i nastanjen.

U ovoj saobraćajnoj nezgodi teške tjelesne povrede je zadobilo dijete, a ljekarska pomoć mu je ukazana u KCU u Sarajevu, gdje je na Klinici za ortopediju i traumatologiju zadržano na daljem liječenju.

O prednjem je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, a uviđaj su obavili policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo i ovlašteni sudski vještak mašinske struke, navedeno je.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez dozvole. N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.