Davor Dragičević podnio prijavu zbog ubistva sina Davida

Vijesti 17. maj 201812:37 > 12:39
N1

Davor Dragičević, otac Davida Dragičevića, mladića čiji je nestanak prijavljen 18. marta, a tijelo pronađeno 24. marta, danas je kao oštećeni banjalučkom Okružnom javnom tužilaštvu podnio prijavu za krivično dijelo teško ubistvo protiv nepoznatog počinioca.

S Dragičevićem prijavu je kao savjesni građanin predao i Borislav Radovanović, bloger i bivši inspektor kriminalističke policije.

On je okupljenim novinarima objasnio da je za krivično djelo teško ubisto zaprijećena maksimalna kazna od 45 godina zatvora.

“Svoju prijavu zasnivamo na dokazima i činjenicama koje su nesporno utvrđene u ovom predmetu, a javno objelodanjene, s kojima tužilaštvo raspolaže više od 40 dana”, kazao je Radovanović.

Dragičević i Radovanović izražavajući sumnju u rad tužilaštva pozvali su nadležne da iznesu dokaz, činjenicu ili indiciju da je smrt Davida Dragičevića bila zadesna.

“Sada imaju zakonsku obavezu da odluku kakva god bila dostave nama dvojici i imamo pravo žalbe”, rekao je Radovanović.

Dragičević je istakao da 30 dana ne ide na grob svog sina i da će otići kada “dođu istina i pravda”.

“Sve što se radi je montiran proces, za sve imam dokaze, na vrijeme ćete biti obaviješteni”, kazao je i dodao da je na tužilaštvu i policiji da kažu imena nalogodavaca, saučesnika i jataka, 15 egzekutora.

Ponovio je da je njegov sin otet, mučen i ubijen

“Tražim da mi se sve lične stvari Davida Dragičevića predaju. Ako je utvrđeno da David nije bio u kući u ulici Velibora Janjetovića Janje otkud stvari iz te kuće 24. kod Davida Dragičevića na obdukcionom stolu”, rekao je Davor Dragičević.

Radovanović je najavio da je grupa “Pravda za Davida” u 18 časova početi akciju u kojoj očekuju da će oko 10.000 građana podnijeti prijave za ubistvo Davida Dragičevića.

Dragan Lukač, ministar unutrašnjih poslova RS-a, prethodno je Radovanovića, kao i Slobodana Vaskovića, blogera, optužio da šire dezinformacije i instruišu Davora Dragičevića, nakon čega je podnio tužbe za klevetu protiv Vaskovića i Dragičevića.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez dozvole. N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.