Novi dan: Gosti su Arnaut, Hašimbegović, Selimović…

Vijesti 17. maj 201813:17 > 13:20
N1

O rezultatima samita liderа Evropske unije i Zаpаdnog Bаlkаnа koji je jučer završen u Sofiji, o proširenju Unije, povezivanju zemalja regiona i ekonomskom razvoju, danas za Novi dan govori Jasenko Selimović - zastupnik u Evropskom parlamentu.

U Sarajevu je jučer zasjedao Zastupnički dom PSBIH. Za Novi dan govori Damir Arnaut – Zastupnik SBB-a.

Međunarodni dan i Evropska noć muzeja 2018. i u Bosni i Hercegovini obilježiće se 19 i 20 maja. Ovogodišnja tema je “Hiper-povezani muzeji: novi pristupi, nova publika”. Za Novi dan govori Elma Hašimbegović, direktorica Historijskog muzeja BiH.

Danas se obilježava Svjetski dan upalnih bolesti crijeva. Tim povodom Udruženje oboljelih od Morbus Crohna i ulceroznog kolitisa u BiH promoviše aplikaciju „In Their Shoes“ koja predstavlja simulaciju života osobe oboljele od ove bolesti, a proživljavanje barem jednog dana njihovog života najbolji je način da se nauči o bolesti, ali i senzibilira javnost.

U toku ramazana oni koji poste, a koji i treniraju, postavljaju sebi pitanje: “Da li Ramazanski post i trening idu zajedno”. Za Novi dan o ovoj temi govori Džemal Gekić – fitnes trener i profesor sporta.

Strajo Krsmanović – direktor Umjetničke Galerije BIH danas komentariše aktuelne događaje u BiH kroz naslovnice dnevnih novina.

U Novom danu danas govorimo o 20 godina projekta “Sarajevo Falkenberg” koji podrazumjeva razmjene učenika iz BiH i Švedske. Također govorimo o projektu E4U koji povezuje studente i poslodavce.

Uživo iz šatorskog naselja kod Vijećnice sa volonterima koji će pomoći pri pakovanju već u 7 sati ujutro javlja se Hana Sokolović.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez dozvole. N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.