U Danu uživo Džananović-Miraščija, Purivatra i Klepić

Vijesti 17. maj 201815:36 > 15:51
N1

U izdanju Dana uživo za 17. maj pogledajte koji su rezultati Samita EU - Zapadni Balkan održanog u Sofiji, kakvo je stanje u Velikoj Kladuši i Sarajevu uslijed povećanog broja migranata i izbjeglica, dojmove Mirsada Purivatre sa kanskog filmskog festivala, zbog čega je Udruženje "Dajte nam šansu" dobilo priznanje KS i gostovanje zlatnog karatiste.

U Sofiji održan Samit EU – Zapadani Balkan na kojem je BiH predstavljao predsjedavajući predsjedništva Bakir Izetbegović. Uživo smo u Sofiji, a o zajedničkim porukama, rezultatima, euroatlanskom putu BiH, statusu kandidata, ali i novim pitanjima Evropske komisije za “Dan uživo” govori profesorica Fakulteta političkih nauka u Sarajevu Nedžma Džananović- Miraščija.

Po podacima UNHCR-a, 1.138 izbjeglica i migranata ušlo u BiH. Bh. vlastima predata su 253 zahtjeva za međunarodnu zaštitu od januara do 31. marta. S druge strane, po podacima Službe za poslove sa strancima BiH te Ministarstva sigurnosti, broj ilegalnih migranata registriranih u BiH od početka godine iznosi više od 3.000. Uživo smo u Velikoj Kladuši i Sarajevu!

Novi film turskog reditelja Nuri Bilge Ceylana, THE WILD PEAR TREE uvršten je u Takmičarski program 71. Cannes Film Festivala i premijerno će biti prikazan sutra. Bh. koproducent filma je bh. producentska kuća 2006., a producent je Mirsad Purivatra, inače i direktor Sarajevo Film Festivala koji se za “Dan Uživo” javlja iz Kana!

Za nesebičan humanitarni rad i zalaganje za obrazovanje djece i osoba s poteškoćama te za podršku njihovim porodicama, Udruženje “Dajte nam šansu” nagrađeno je Plaketom Kantona Sarajevo. Direktorica udruženja, Ines Kavalec danas je naša gošća!

Reprezentativac Bosne i Hercegovine u karateu Ivan Klepić osvojio je zlatnu medalju na Evropskom prvenstvu u Novom Sadu u kategoriji preko 84 kilograma. Zlatni karatista naš je današnji gost, uživo smo u Mostaru! Sa vama je Emela Burdžović!

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez dozvole. N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.