Izetbegović: Ne vidim problem u vezi gospodina Erdogana

Vijesti 17. maj 201817:02 > 17:14
N1

Bakir Izetbegović, predsjedavajući Predsjedništva Bosne ii Hercegovine, komentarisao je dolazak turskog predsjednika Recepa Tayippa Erdogana u BiH. Naglasio je da ne vidi problem u odnosu Turske prema BiH, pa tako i kada je u pitanju Erdogan.

Govoreći posjeti turskog predsjednika Sarajevu, rekao je da u tome ne vidi problem.

“Mi u BiH nismo imali nikakav problem kada je u pitanju odnos Turske prema BiH i čitavom regionu. Naročito kada je u pitanju gospodin Erdogan. Ne vidim problem ni u vezi gospodina Erdogana. Uostalom, uvjerit ćete se da nećemo imati problema po tom pitanju. Mislim da inače suviše oštre reakcije gospodin Erdogan izaziva u Evropi”, naglasio je.

Izetbegović je ukazao na trenutne okolnosti u kojima se nalazi Turska i poteškoće s kojima se suočava.

“Turska je zemlja koja nosi teret u ime Evrope – tri miliona izbjeglica. Stabilizira na jednoj teškoj strateškoj poziciji – neke odnose, ratove. Ona je amortizer svemu tome, unatoč tome se Turska snažno ekonomski podiže. Mislim da generalno ima pozitivnu ulogu. Preživjela je pokušaj državnog udara. Treba i to imati u vidu. Naravno to izaziva više nervoze i nekih odluka i reakcija. Mislim da bi Evropljani trebali imati više sluha za Tursku i gospodina Erdogana i raditi s njima, a ne odbacivati ga”, objasnio je Izetbegović.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez dozvole. N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.