Bakir Izetbegović o prisustvu bh. delegacije u Jerusalemu

Vijesti 17. maj 201817:18 > 17:19
N1

Bakir Izetbegović, predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine, kazao je danas da Ambasada BiH u Izraelu nije trebala učestvovati na prijemu povodom otvorenja Ambasade SAD u Jerusalemu.

On je kazao da nije imao informaciju o prisustvu bh. delegacije na otvaranju ambasade. Mišljenja je da to nisu trebali uraditi bez konsulatacija sa Predsjedništvom BiH.

“Da vam pravo kažem nisam imao tu informaciju i nisu to trebali da rade bez konsulatacije sa Predsjedništvom. Vidjet ćemo koji će biti potezi. Malo ste me iznenadili s tim. Nisam uspio doći do te informacije u ovoj današnjoj gužvi, ali razgovarat ćemo oko toga”, rekao je.

Podsjećamo, ministar vanjskih poslova BiH Igor Crnadak ranije je kazao da Ministarstvo ne daje saglasnost za ovakve aktivnosti.

“Nemam te informacije zaista. Zato što mi kao Ministarstvo niti dajemo saglasnost niti vodimo evidencije, niti pažljivo pratimo baš sve događaje – ceremonijalne, protokolarne koji se organizuju za diplomatske predstavnike u nekim drugim zemljama. Zaista nemam detalje oko ovog samog događaja koji se desio”, rekao je Crnadak.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez dozvole. N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.