Počelo izmještanje migranata iz Sarajeva u Mostar

Vijesti 18. maj 201806:55 > 07:03
N1

Nakon što su stigli autobusi, počelo je izmještanje migranata iz parka preko puta sarajevske Vijećnice, kao što je i jučer najavljeno. Autobusi Centrotransa stigli su rano jutros, u 6:30 sati.

Muškarci i žene se izmejštaju odvojeno, javila je reporterka N1. Dodala je kako nema nikavih problema. Migranti će biti zbrinuti u Centru Salakovac, u blizini Mostara koji ima kapacitet za 200-250 osoba.

Članica grupe volontera koji se brinu o migrantima u Sarajevu, Denisa Steffen u četvrtak je za N1 kazala kako će se migranti prebaciti na lokaciju pored Mostara.

“Idemo na jedno mjesto blizu Mostara. Sutra ujutro u šest sati ću i ja biti ovdje i pomoći ćemo im da spreme šatore i stvari. Doći će autobusi, spremili smo lunch pakete. Blizu Mostara, 100 kilometara od Sarajeva”, kazala je Steffen, te dodala:

“Mene su posjetili iz Ministarstva sigurnosti. Jutros smo se dogovorili, da se sutra krene odavde u osam sati. Većina njih kažu da se raduju da će spavati napokon u kući umjesto pod vedrim nebom i da se konačno mogu okupati”.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez dozvole. N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.

N1
N1
N1
N1
N1
N1
N1
N1