Arnaut: Prvi put u Predsjedništvu BiH neće biti neko iz SDA

Vijesti 18. maj 201809:48 > 09:50
N1

Mislim da prvi put u zgradi Predsjedništva BiH neće biti neko iz SDA ili da je ponikao u SDA, kazao je u Novom danu zastupnik SBB-a u zastupničkom domu Parlamenta BiH, Damir Arnaut.

Arnaut je, komentarišući izjavu člana Predsjedništva BiH Dragana Čovića da će nakon što su propali pokušaji za izmjenu Izbornog zakona preći na “plan B”, kazao da je opasno ne pojasniti šta taj plan znači.

“Mislim da je opasno da neko na takvoj funkciji, kao član Predsjedništva BiH, kaže da ima plan i ne pojasni šta to znači. To zvuči mistično, a u BiH mistično odmah izaziva nemire. S druge strane, imamo najave SDA da će učiniti sve da zaštite nacionalne interese. Ne priča se o ekonomskim temama ili problemu migranata, nego se priča o navodnim zaštitama nacionalnog interesa”, zaključio je Arnuat.

Dodao je kako od 7. oktobra, po prvi put u historiji, u zgradi Predsjedništva BiH neće biti neko iz SDA ili da je ponikao u toj stranci.

“Mislim da neće ovisiti ko će biti kandidat SDA za Predsjedništvo. Koga god da SDA izabere za kandidata to u oktobru neće biti bitno. Mislim da prvi put u zgradi Predsjedništva BiH neće biti neko iz SDA ili da je ponikao u SDA”, ocijenio je gost Novog dana.

Arnaut je govorio i o kandidaturi SBB-a za člana državnog Predsjedništva.

“Mi ćemo se u SBB-u 10. ili 11. juna izjasniti po pitanju kandidature za člana Predsjedništva. Naših 70.000 članova će imati priliku da učestvuje u tom procesu”, otkrio je on.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez dozvole. N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.