Migranti vraćeni na područje KS: Gladni, žedni i isprepadani

Vijesti 18. maj 201811:47 > 11:53
N1

Reporterka N1 televizije Aida Hadžimusić se nalazi na području Ivan sedla gdje se nalazi konvoj sa migrantima koji su jutros krenuli iz Sarajeva prema Mostaru, ali su kod Konjica zaustavljeni i vraćeni na područje KS.

Kako je javila, cijeli konvoj je vraćen na područje Kantona Sarajevo.

Nalazim se na terenu sa migrantima, uz neposrednu granicu sa HNK. Informacije koje smo dobili od volontera kažu da je cijeli konvoj vraćen iz HNK na područje KS. Autobusi su parkirani u neposrednoj blizini tunela. Neki do migranata su bili u panici. Razgovarala sam s njima, kazali su kako je došla policija, volonteri kazali da su uplašeni. Neki su od straha pokušali bježati. Među migrantima ima svih generacija, uzrasta, porodica“, izvijestila je reporterka N1.

Navela je da se među migrantima nalaze i osobe koje imaju zdravstvenih problema.

Jedna osoba ima srčanih problema, ali tu je i jedna trudnica. Očekivali su da će stići na odredište i nije im jasno šta se dešava. Rekli su da imaju mnogo problema, da su gladni, žedni i da su imali samo jedan sendvič“.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez dozvole. N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.