GS: Vlada HNK izvršila pokušaj državnog udara

Vijesti 18. maj 201812:08 > 12:09
Građanski savez

Građanski savez (GS) poziva na hitno hapšenje premijera Vlade Hercegovačko-neretvanskog kantona Nevenka Hercega kojeg u ovoj stranci smatraju kao odgovornog za izdavanje naredbe u vezi sa zabranom ulaska migranata u ovaj kanton.

GS je u svome saopštenju ocijenio kako je Vlada HNK izvršila “pokušaj državnog udara”.

“Vlada HNK je nepoštivajući odluke državnih organa izvršila pokušaj državnog udara po direktom nalogu Dragana Čovića. Mi u GS-u smatramo da je ovim konačno obznanjen početak realizacije Čovićevog plana B, odnosno stvaranje paradržavne tvorevine nad kojom država Bosna i Hercegovina nema nikakvu efektivnu kontrolu”, zaključili su u GS, te dodali:

“Obzirom da su iz Vlade HNK zaprijetili intervencijom specijalne policije HNK, pozivamo FUP i SIPA-u da hitno reaguju. Ukoliko danas propuste da to učine nakon oktobra ove godine, kada Dragan Čović i HDZ krenu o otvoreni separatizam to neće biti moguće”.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez dozvole. N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.