Ujić za N1: Ko je trebao biti obaviješten, obaviješten je

Vijesti 18. maj 201813:43 > 13:47
Služba za poslove sa strancima

Slobodan Ujić, direktor Službe za poslove sa strancima kazao je da su ministri iz reda hrvatskog naroda usvajanjem hitnih mjera podržali da se migranti prebace u kamp Salakovac.

Slobodan Ujić naglašava da su jednoglasno ministri iz reda hrvatskog naroda usvojili odluku o prijedlogu hitnih mjera koje treba poduzeti sa fokusom na migracije gdje stoji Salakovac.

“Obavješten je MUP HNK jučer, preuzeo je kolone i krenuo sa kolonama. Ko je trebao biti obavješten, obavješten je. I u planu i u svemu”, istakao je Ujić.

Služba za poslove sa strancima tražila je asistenciju MUP-a.

“Mi smo tražili asistenciju od MUP-a i juče su obavješteni. Ja ne želim ove političke stvari, ja sam profesionalac i mi smo sve profesionalbo uradili”, kazao je Ujić.

Ujić je kazao da su inspektori Službe za poslove sa strancima na licu mjesta i da čekaju da se država oglasi kako bi se nastavio put ka Salakovcu.

“Salakovac pripada Ministarstvu za ljudska prava i izbjeglice na državnom nivou. Nema veze sa kantonom, opštinom i ni sa kim. Tu nema ništa sporno”, kazao je Ujić.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez dozvole. N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.