Darko Ćulum pred Anketnim odborom u 'slučaju Dragičević'

Vijesti 21. maj 201808:54 > 08:55
N1/Ilustracija

Anketni odbor, formiran odlukom Narodne skupštine RS-a s ciljem sagledavanja svih relevantnih činjenica u vezi sa slučajem stradanja Davida Dragičevića, sutra će uzeti nove izjave od zvaničnika policije.

Na četvrtoj sjednici izjave bi trebalo da daju Darko Ćulum, direktor policije i Siniša Kostrešević, načelnik Uprave kriminalističke policije Ministarstva unutrašnjih poslova RS-a.

Prošle sedmice izjave su dali direktor Zavoda za sudsku medicinu RS-a Željko Karan i načelnik Uprave za organizovani i teški kriminalitet Ministarstva unutrašnjih poslova Darko Ilić.

Željko Karan odgovarao je na pitanja članova Odbora o obdukcionom nalazu, dok je Darko Ilić govorio o istrazi i načinu na koji je Uprava za organizovani i teški kriminalitet MUP-a RS dobila da radi slučaj stradanja Davida Dragičevića.

Sjednicom je predsjedavao predsjednik Anketnog odbora Branislav Borenović, a prisutni su bili zamjenik predsjednika Drago Kalabić, a članovi Nedeljko Glamočak, Milanko Mihajilica i Goran Đorđić.

Uime grupe “Pravda za Davida“ prisustvovali su Ljiljana Tešanović i Borislav Radovanović.

Davor Dragičević je nedavno Okružnom tužilaštvu Banja Luka predao prijavu u kojoj izražava sumnju da je njegov 21-godišnji sin ubijen.

Tvrdi da ima dokaze da se montiraju određene stvari u vezi sa smrću njegovog sina a za, kako je naveo, saučesništvo u tome optužio je čelne ljude policije, koji su protiv njega podnijeli tužbe za klevetu.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez dozvole. N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.