Dragan Mektić i Amila Terzimehić gosti Dana uživo

Vijesti 21. maj 201814:00 > 14:04
N1

Posjetu turskog predsjednika Erdogana Sarajevu komentarišemo sa Slavenom Kovačevićem, doktorom političkih nauka. Kovačević je gost u našem komentaru društvenih mreža.

O migrantskoj krizi, sigurnosnim izazovima, tzv. državnom udaru i zaustavljanju konvoja migranta kod Konjica, radu tužilaštva i pravosudnih institucija te jučerašnjem skupu u sarajevskoj Zetri razgovaramo sa ministrom sigurnosti, Draganom Mektićem.

Jesmo li pali na ispitu humanosti?

Primjer Nerina Dizdara koji je sa suprugom udomio porodicu migranata pokazuje da ipak nismo. Ili barem nije on. Kako se odlučio na ovaj potez, mladi političar govori za Dan uživo.

Međunarodni dan borbe protiv Kronove bolesti i ulceroznog kolitisa obilježen je kampanjom “In their shoes”. Naime, nekoliko javnih osoba imalo je priliku, zahvaljujući aplikaciji za mobilne telefone, osjetiti barem na kratko kako je živjeti sa ovim okrutnim autoimunim oboljenjem. Sa nama jedna od učesnica kampanje, mlada bh. glumica Amila Terzimehić.

Najbolja bh. sportistkinja u prošloj godini predvodi džudistkinje na svjetskoj rang listi. Zahvaljujući srebrnoj medalji sa Evropskog prvenstva u džudou, održanog u Tel Avivu, Larisa Cerić zasjela je na prvo mjesto svjetske ranking liste kategorije preko 78 kilograma. Larisa i selektor Crnogorac danas su sa nama.

Dobar dan će vam poželjeti Emela Burdžović tačno u 16:30 sati.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez dozvole. N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.