MUP KS o pucnjavi u Sarajevu: Povrijeđena dva policajca

Vijesti 22. maj 201809:36 > 09:41
N1/Ilustracija

Dva policajca povrijeđena su rano jutros nakon pucnjave u sarajevskoj općini Novi Grad, potvrđeno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo.

Kako piše u policijskom izvještaju, jutros u 00.05 sati na parking prostoru u ulici Šefika Dorića, općina Novi Grad Sarajevo, došlo je do upotrebe vatrenog oružja. Tri nepoznate osobe pucale su prema policijskim službenicima Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo.

”Prilikom sprečavanja izvršenja krivičnog djela teške krađe putničkog motornog vozila marke Škoda Oktavia, tri maskirana nepoznata lica su ispalila više hitaca iz vatrenog oružja u pravcu policijskih službenika. U namjeri da zaštite sebe od neposredne prijetnje smrću, policijski službenici su uzvratili vatrom, nakon čega su se nepoznata lica udaljila u pravcu Istočnog Sarajeva. Prilikom udaljavanja sa lica mjesta putničkim motornim vozilom marke Audi, nepoznatih reg oznaka, nepoznata lica su pomenutim vozilom udarila policijskog službenika, nanijevši mu teške tjelesne povrede”, saopćeno je iz MUP-a KS.

Prilikom intervencije, povrijeđena su dva policajca.

”Tom prilikom su povrijeđena dva policijska službenika. Njima je ljekarska pomoć ukazana u Općoj bolnici Prim. dr. Abdulah Nakaš u Sarajevu, gdje su od strane ljekara konstatovane teške tjelesne povrede. Jedan policijski službenik je zadržan na daljem liječenju, dok je drugi otpušen na kućno liječenje.Uviđaj na licu mjesta su obavili tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu i policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo”, saopćeno je iz MUP-a KS.

Nastavlja se rad na rasvjetljavanju navedenog krivičnog djela, identifikaciji i pronalasku izvršilaca u saradnji sa drugim policijskim agencijama.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez dozvole. N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.