Džaferović o odustajanju Sebije Izetbegović od kandidature

Vijesti 23. maj 201818:30 > 18:34
N1

Šefik Džaferović je jedan od dvojice preostalih kandidata SDA za člana Predsjedništva BiH nakon što je danas iz ove utrke odustala Sebija Izetbegović, direktorica Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu i supruga člana Predsjedništva BiH i lidera SDA Bakira Izetbegović.

“Ja nemam nikakvih komentara, Konvencija je u subotu i Konvencija stranke će dati tajnim glasanjem odgovore na sva pitanja”, bio je kratak komentar Džaferovića na pitanje reporetra N1 Borisa Breze o tome da prokomentariše odustajanje Sebije Izetbegović od kandidature ispred SDA za člana Predsjedništva.

Kandidat SDA za člana Predsjedništva BiH bit će poznat 26. maja kad se u Sarajevu održava Konvencija ove stranke. Podsjetimo, osim njega u utrci za kandidata je i Safet Softić.

Izetbegović je odlučila da ne prihvati kandidaturu za člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine, saopćeno je danas iz Stranke demokratske akcije (SDA).

Kako je saopćeno iz SDA, Izetbegović je u svom pismu navela da njen zadatak u popravljanju zdravstvenog sistema nije završen, i da je njena namjera dalje raditi i doprinositi u tom smislu.

Zahvalila se na ukazanoj časti i obavezala na podršku SDA, podršku kandidatu SDA za člana Predsjedništva BiH i na dalji rad za dobrobit države Bosne i Hercegovine.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez dozvole. N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.