Počeo SDP-ov referendum

Vijesti 24. maj 201811:09 > 11:11
N1

Unutarpartijski referendum Socijaldemokratske partije (SDP) BiH o izboru kandidata za člana Predsjedništva BiH počeo je danas na više od 100 biračkih mjesta, a pravo glasa ima 42.785 članica i članova te partije - potvrdio je jutros generalni sekretar SDP-a BiH Irfan Čengić.

Referendum će se održavati od 24. do 26. maja, a rezultati će biti saopšteni na Konvenciji SDP BiH, koja će biti održana 27. maja u Sarajevu.

Osim na glasačkim mjestima, članicama i članovima partije za glasanje će na raspolaganju biti i mobilni timovi, a glasanje je također moguće i elektronskim putem na posebno kreiranoj web platformi.

Čengić navodi kako je ovo prvi put da neka politčka stranka u BiH, ali i u široj regiji, organizira izjašnjavanje cjelokupnog članstva o veoma važnom političkom pitanju. Sekretarijat SDP BiH je stvorio sve potrebne preduslove da odluka referenduma, ma kakva bude, odmah može biti implementirana.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez dozvole. N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.