Marković: Presudni faktor za priznanje Ognjenu Matavulju

Vijesti 24. maj 201813:11 > 13:17
N1

Klub novinara Banjaluka je dodijelio novinaru Ognjenu Matavulju priznanje za "Novinara godine", a urednik portala Mondo.ba Žarko Marković je za N1 pojasnio šta je presudilo u izboru dobitnika priznanja.

Priznanje je dodijeljeno kolegi Matavulju koji je proteklih 15 godina u rubrici Crna Hronika postao jedno od najprepoznatljivijih imena u BiH. Procijenili smo da je on najadekvatnijih za ovu nagradu. Slučaj “David Dragičević” je i medijsku scenu u RS na neki način podijelio“, kazao je Marković.

Marković, koji je inače i član Kluba novinara Banjaluka, je kazao da su neki mediji u ovom slučaju zauzeli određenu stranu.

Neki mediji su u ovom konkretnom slučaju zauzeli stranu. Jedan dio medija i kolega Matavulj su pokušali doprinijeti do istine, vidimo da se svaki dan obrće ogroman broj informacija. On je uspio svih ovih 60 dana naći neki balans i ono što je objavljivao bilo je potkrijepljeno u svakom mogućem smislu adekvatnim dokazima“.

Njegovo gostovanje pogledajte u videu ispod.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez dozvole. N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.