Kubat: Roditeljska kuća kao drugi dom za djecu

Vijesti 25. maj 201807:51 > 07:58
Screenshot

Pored vrhunskih telekomunikacijskih usluga, Edin Džeko i Telemach u okviru zajedničke kampanje, realizovat će i projekte koji će u fokusu imati dobrobit djece. Prvi u nizu je podrška projekta Roditeljska kuća.

Ekipa N1 televizije je razgovarala sa Fikretom Kubatom, predsjednik udruženja “Srce za djecu koja boluju od raka”.

“Vjerujem da će danas Edin na licima djece izmamiti osmehe i da će biti sretni”, kazao je Kubat i dodao:

Ja mislim da je ideja Roditeljske kuće u potpunosti ostvarena i nekako smo ponosni na to, jer je to uspjeh bh. društva. Pokazali smo da možemo zajedno napraviti sjajan projekat. Vidjeli ste, dječica rano odlaze na terapije jer su ovdje mogli spavati sa svojim roditeljima. Sigurno je, da kada je roditelj blizu, djecu manje boli“.

Kubat je kazao da Roditeljska kuća nije “samo građevinski objekat”.

Ovo nije samo građevinski objekat gdje djeca i roditelji mogu spavati, ovo je njihov drugi dom. Ovdje se ispisuju djetinjstva i dešava se ono što im je uskraćeno. Ovdje imaju igralište, vrtić, kreativne radionice, socijalnog radnika. Djeca su sretnija, a kada čujete da djeca kažu: “Hoćemo svojoj kući”, a misle na ovu kuću, to vam dovoljno govori o našoj ulozi”.

“Ljudi se nekad čude i pitaju: Da li ovdje ima osmijeha? Da, ovdje itekako ima osmijeha”, dodao je Kubat.

Uskoro video.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez dozvole. N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.