Ambasador Slovačke u Srebrenici sa zlatnim karatistkinjama

N1

Ambasador Slovačke Martin Kačo boravio je jučer po prvi put u Srebrenici. Posjetio je Memorijalni centar Potočari te se sastao u odvojenim posjetama sa opštinskim načelnikom i njegovim zamjenikom, kao i sa predstavnicima vjerskih zajednica u Srebrenici.

On je u Srebrenici bio gost Munira Pašagića, rođenog Srebrenčanina, uspješnog biznismena i velikog filantropa koji je konzul Bosne i Hercegovine za Češku i Slovačku, gdje trenutno živi i radi.

“Svako ko ovdje dolazi prvi put ima u glavi neku sliku koju je sam stvorio. Ta moja slika je bila drugačija. Neću kazati da li je to što sam mislio bilo bolje ili lošije od onog što sam ovdje vidio i doživio, ali je bilo potpuno drugačije. Imao sam sreću i zadovoljstvo da je u mojoj pratnji danas bio Munir Pašagić koji je iz Srebrenice došao u Slovačku i zahvaljujući kojem ja danas osjećam da je Slovačka jedna od lijepih priča ovdje u Srebrenici. Moj današnji dolazak je samo početak uzajmano korisne saradnje za ubuduće kada ću ćesto dolaziti u Srebrenicu i to je ono što sam obećao svim sagovornicima sa kojima sam se u Srebrenici susreo“, kazao je ambasador Martin Kačo.

Ambasador Kačo je razgovarao i sa mladim karatistkinjama, članicama karate kluba „Želja Ipon“ iz Srebrenice koje su u Reprezentaciji BiH nedavno na balkanskom prvenstvu održanom u Beogradu osvojile zlatnu medalju kao kata tim.

To su Mejrema Peštalić, Kristina Stanojević i Andrea Janković. One su i prošle godine na istom takmičenju u Istambulu bile bronzane. Rezultati ovog kluba koji vodi također mlada Kristina Milošević, majstor crnog pojasa treći dan, su impresivni. Djeca koju ona trenira već nekoliko godina ni sa jednog takmičenja se nisu vratila bez osvojenih medalja, brojne su titule pojedinačnih i ekipnih entitetskih i državnih šampiona, a već nekoliko godina su i u standardnoj postavi karate Reprezentacije BiH.

N1

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez dozvole. N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.