Konaković: Očekujemo ubjedljivu pobjedu u KS

Vijesti 25. maj 201811:39 > 11:40
N1

Elmedin Konaković je danas predao prijavu za oktobarske izbore u Centralnu izbornu komisiju, istakavši da je njegova stranka "za kratko vrijeme napravila boom" na političkoj sceni.

Očekujemo ubjedljivu pobjedu u KS, to nam je potvrdilo ovo skupljanje potpisa. Biće nas u drugim kantonima, mlada smo stranka. Rješenje nam je staro nekih mjesec i po dana i mislim da je ovo rekord da je neko napravio takav boom na političkoj sceni, s akcentom na KS“, kazao je Konaković medijima.

Kazao je da su potrebni novi ljudi i nove politike.

Trebaju nam nove politike i novi ljudi. Bio sam dio tih priča i taj dio odgovornosti prihvatam, ali sam zbog toga izašao jer mislim da je vrijeme za neku sredinu. Ti lijevi i desni te oni koji stalno naglašavaju tu vrstu orijentacije i pripadnosti, zanemaruju onu ključnu stavku, a to je borba za ekonomiju, obrazovanje i druge procese, a prije svega borba protiv korupcije koja nam pojede milijardu i 500 miliona godišnje“.

Još je poručio ko može biti partner njegove stranke.

Naši partneri su svi oni koji mogu dokazati porijeklo svoje imovine i koji se obrazovanjem, reformama i drugim procesima mogu boriti za bolju državu BiH“.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez dozvole. N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.