Genjac: Očekujemo da će SDA ostati najznačajnija stranka

Vijesti 25. maj 201811:54 > 12:15
N1

Halid Genjac, generalni sekretar SDA je u ime ove političke stranke podnio kandidature za Opšte izbore 2018. Istakao je da očekuje da će ova politička stranka ostati "najznačajnija" i biti "pobjednička" na predstojećim izborima.

“Prijavili smo Stranku demokratske akcije za izbore, za sve nivoe vlasti, za sva parlamentarna tijela koja se biraju na direktnim izborima. Očekujemo da će Stranka demokratske akcije ostati najznačajnija politička stranka po broju osvojenih mandata i po broju dobijenih glasova. Također, očekujemo da će Stranka demokratske akcije po tim mandatima i po broju osvojenih glasova biti najvažniji politički subjekat i u budućnosti u BiH. To očekivanje temeljimo na rezultatima koje smo postigli”, rekao je Genjac.

Podsjetio je na sve ono što smatra uspjesima SDA u protekle četiri godine vršenja vlasti.

“Podsjetit ću vas – u vrijeme kada je ovaj mandat započeo, zatekli smo BiH zaustavljenu na putu integrisanja u NATO i EU. Zatekli smo niz problema sa brojnim privrednim subjektima. Kada se porede ekonomski parametri na početki i sada ovog mandata, pokazuje se da su ekonomski parametri u porastu, pozitivni, da se BiH pokrenula na putu i ubrzava u integrisanju u EU. Da su stabilizirani svi oni društveni segmenti, penzijski fond, da su porasle penzije, da je stabiliziran i uredno održavan fond za servisiranje boračkih i invalidskih naknada”, istakao je on.

Genjac je ukazao na mogućnost da se ostvari značajni infrastrukturni projekti u budućnosti.

“Naravno da su ostvarene pretpostavke da se u narednom mandatu pokrenu krupni i izuzetno značajni infrastrukturni projekti. Osigurane su pretpostavke u smislu sredstava značajnih izgradnju Koridora, brzih cesta. Osigurana su sredstva u smislu projektne dokumentacije. Vjerujemo da će ono što je urađeno u ovom mandatu u smislu pretpostavki, u narednom mandatu Stranka demokratske akcije kao pobjednička stranka i realizirati”, zaključio je Genjac.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez dozvole. N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.