Dan uživo: Gosti su Mektić, Džeko, Imamović…

Vijesti 25. maj 201814:09 > 14:12
N1

U današnjoj emsiji uživo smo u Tuzli na obilježavanju 23. godišnjice pogibije tuzlanske mladosti na "Kapiji". Sa nama građani i roditelji stradalih.

O migrantskoj krizi, tzv. državnim udarima, optužbama i najavljenim tužbama razgovaramo sa državnim ministrom sigurnosti Draganom Mektićem.

Bosanskohercegovački reprezentativac, Edin Džeko, posjetio Roditeljsku kuću u Sarajevu. Džeko i fonacija Telemach finansiraće jedan apartman u kojoj borave djeca oboljela od raka i njihovi roditelji. O humanitarnom radu, Džeko je govorio za N1 televiziju.

Međunarodni krivični tribunal za bivšu Jugoslaviju osnovan je na dnašnji dan 1993. godine. O radu suda i njegovom naslijeđu razgovaramo sa Denisom Džidićem, urednikom Balkanske istraživačke mreže.

Gost nam je i gradonačelnik Tuzle Jasmin Imamović. Govorimo o SDP-ovom referendumu, kandidatu za Predsjedništvo i odnosima unutar ljevice.

Studenti Građevinskog fakulteta u Sarajevu osvojili su prvo mjesto na 45. Građevinijadi, prvi put u historiji održavanja ove manifestacije. Ugostit ćemo ih u našem studiju.

Uživo smo u sarajevskom kultnom caffeu Tito, gdje će i ove godine biti obilježan 25. maj, Dan mladosti.

Dobar dan će vam poželjeti Emela Burdžović.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez dozvole. N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.