N1 televiziji nagrada Adriatic Councila

Vijesti 25. maj 201816:01 > 18:26
N1

N1 televizija je jedan od dobitnika nagrade Adriatic Councila, zaslužila ju je za transformaciju medija. Najuspješnijom Vladom u jugoistočnoj Europi na današnjoj dodjeli proglašena je ona slovenska.

Pet godina od svojeg osnivanja u Berlinu, Adriatic Council, poltički i gospodarski think-thank koji promišlja, primjerice, posljedice Brexita, rastući ruski utjecaj u Europi, migrantsku krizu ili američko-europski carinski rat, dodijelio je posebne nagrade najuspješnijim vladama, kompanijama i pojedincima u jugoističnoj Europi.

Najuspješnijom vladom na konferenciji Beyond 4,0 proglašena je vlada Republike Slovenije i to zbog uspješne gospodarske i digitalne transformacije države, koja s jedne strane naglašava svoje ekološke standarde, zaštitu prirode i zdravlje ljudi, a s druge ostvaruje visoke stope rasta u brzo rastućim digitalnim i tehnološkim granama industrije.

Da Hrvatska zaostaje i u tehnološkom napretku vidljivo je i i iz činjenice kako je među nagrađenima malo hrvatskih pojedinaca i kompanija.

Među dobitnicima je tako samo Josip Maričević, programski inženjer koji sudjeluje u razvoju kriptovalutne tehnologije, no koji je nakon razvoja svoje tvrtke u Hrvatskoj, sada predsjednik uprave i osnivač jedne od najuspješnijih slovenskih kompanija Tolar.io.

No, među nagrađenima za transformaciju medija je upravo N1 televizija, u čije ime je nagradu primio dugogodišnji CNN-ov novinar, a sada predsjednik uređivačkog odbora kompanije, Brent Sadler.

Na konferenciji se između ostalog raspravljalo upravo o novom digatalnom dobu i pitanju koliko su zemlje spremne za razvoj novih tehnologija, ali i kako istovremeno zaštiti privatnost i sigurnost građana. 

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.