Reakcija SBB-a nakon izjave Ivane Marić: Svjesno manipulira

Vijesti 26. maj 201811:48 > 12:01
SBB BiH

Savez za bolju budućnost reagirao je na navode političke analitičarke Ivane Marić u programu N1 televizije poručivši da ''svjesno manipulira i okreće podatke''.

Iz SBB-a su, reagirajući na gostovanje Marić na N1, poručili da je Fahrudin Radončić ‘‘apsolutni favorit ako se odluči za ovakav potez” odnosno kandidaturu za člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine.

Hoće li se Radončić kandidirati ili ne, odlučit će Predsjedništvo i Glavni odbor ove stranke. On je, prema općim ocjenama i anketama, apsolutni favorit ako se odluči za takav potez’‘, piše u saopćenju SBB-a.

Iz SBB-a su kazali da su procenti podrške znatno skočili nakon oslobađajuće presude u slučaju Radončića i drugih.

”Prema nedavnom istraživanju „Valikona“, Radončić je apsolutno prvi sa 22 posto, potom su dosta daleko kandidati SDP-a i SDA”, piše u saopćenju pristiglom iz Saveza za bolju budućnost.

Podsjećamo, Marić je jutros gostujući na N1 televiziji kazala da ”Radončić jako loše stoji u izbornim istraživanjima” ocijenivši da on neće biti kandidat za člana Predsjedništva na oktobarskim izborima.

”Radončić neće sigurno biti kandidat jer jako loše stoji u izbornim istraživanjima, on neće biti, on može samo odlučiti ili da kandidira gospođu Arapović ili da podrži nekog od postojećih kandidata”, kazala je ona.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez dozvole. N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.