Uposlenik Elektroprenosa za N1: Rutinska stvar u Bratuncu

Vijesti 28. maj 201819:04 > 19:24
N1

Nije ništa, rutinska stvar, dobili smo dojavu da je helikopter zakačio žicu, a došlo je do dodira našeg vodiča sa šumom, kazao je za N1 uposlenik Elektroprenosa Bosne i Hercegovine Elvir Hanić komentarišući navodnu helikoptersku nesreću na području općine Bratunac.

Podsjećamo, portparol Policijske uprave Zvornik Miljan Bobar danas je za N1 kazao da je dojava o navodnoj nesreći ”bila lažna” i da je zapravo ”došlo do kvara na dalekovodu”. U selu Hrnčići u Bratuncu kažu da nisu vidjeli nikakvu nesreću.

”Najednom smo vidjeli policiju, sirene, hitnu pomoć, vatrogasnu. Svi smo zapitali, počeli su da zovu od kuća da nije šta bilo i počela je priča o padu nekog helikoptera. Helikopteri su nadlijetali i tražili taj helikopter koji nije ni postojao jer bi baza morala da zna gdje je helikopter, i cijeli dan je tako ispitivanje prolaznika. Prvo pitanje je bilo da li je pilot živ, da li je posada živa. Međutim, došla je vijest koja je sigurno tačna, da je se desio kvar na dalekovodu koji je pravio spoj na granama i da su se čule tri detonacije. Najednom su se pojavili helikopteri koji su počeli da kruže i da traže kao navodno taj helikopter koji nije postojao”, rekao je Muzafer Ibrahimović, jedan od radnika na imanju u ovom selu.

Drugi radnik na ovom imanju Sabahudin Suljić za N1 je rekao da je tokom radova primijetio policijske snage.

‘Radili smo na objektu, naišli su saniteti, specijalna policija. Valjda su nešto i našli, a šta sad. Mi smo zvali telefonom da se raspitamo kakva je situacija”, rekao je on.

Uposlenik Elektroprenosa Elvir Hanić kazao je da je ”došlo do dodira vodiča sa šumom”.

”Nije ništa, rutinska stvar, dobili smo dojavu da je helikopter zakačio žicu, a došlo je do dodira našeg vodiča sa šumom. Momci saniraju, privodimo kraju i dalekovod puštamo pod napon”, kazao je Hanić.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez dozvole. N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.