Prosinečki: Kad počne Liga nacija bit ćemo dosta bolji

Vijesti 29. maj 201812:18 > 12:21
Anadolija (AA)

Fudbalska reprezentacija BiH danas je avionom iz Sarajevo preko Dohe otputovala za Seul, gdje će 1. juna odigrati prijateljsku utakmicu protiv Južne Koreje.

Uoči polaska selektor bh. tima Robert Prosinečki naglasio je da se utakmica, kao i jučerašnja sa Crnom Gorom, igra u nezgodno vrijeme, jer su igrači dosta iscrpljeni nakon naporne sezone.

“Čeka nas dalek put, ali idemo svi, tako da ćemo imati još jednu test utakmicu u kojoj će priliku dobiti neki drugi igrači. Očekujem da opet odigramo dobru utakmicu, jer Južna Koreja ide na Svjetsko prvenstvo, to im je neki zadnji test. To će biti biti sigurno jako zanimljiva utakmica“, kazao je Prosinečki.

Anadolija (AA)
Anadolija (AA)
Anadolija (AA)
Anadolija (AA)
Anadolija (AA)

U pet prijateljskih utakmica, koliko je do sada Prosinečki vodio BiH, postignut je samo jedan gol, ali i isto toliko primljeno. Ipak, selektora još uvijek ne brine realizacija.

“Najvažnije je da kada bude trebalo to bude najbolje. I jučer smo imali dvije-tri baš dobre šanse, ali nismo postigli gol. Biće to dobro. Uglavnom da se uigravamo, nešto novo, neki novi igrači ulaze. Mislim da ćemo u devetom mjesecu, kada počinje ta Liga nacija biti dosta bolji“, istakao je selektor BiH.

Dodaje da je zadovoljan i ponašanjem i radom svih reprezentativaca i iskusnijih i novajlija, koji polako ulaze u državni tim i bore se za svoje mjesto.

“Ta U21 selekcija koja nam igra jako dobro, ima veoma talentirane igrače, tako da mogu biti zadovoljan i jučer sa Darkom Todorovićem i Bojanom Nastićem. Ima tu još igrača i prostora za pomak. Mogu biti zadovoljan, obrana je opet odigrala odlično, tako da ne mogu biti nezadovoljan. Sigurno je da možemo bolje i na tome ćemo raditi“, rekao je Prosinečki.

U ponedjeljak uvečer, na zeničkom stadionu Bilino polje bh. fudbaleri odigrali su neriješeno 0:0 u kontrolnom susretu protiv Crne Gore. Ovaj ogled imao je i svečani karakter, jer su se od dresa sa državnim grbom zvanično oprostili Zvjezdan Misimović, Vedad Ibišević i Emir Spahić.

Prosinečki će u utakmici sa Južnom Korejom računati na sljedeća 23 igrača: golmani: Ibrahim Šehić, Kenan Pirić, Vedran Kjosevski; odbrana: Darko Todorović, Ognjen Vranješ, Toni Šunjić, Ermin Bičakčić, Ervin Zukanović, Eldar Ćivić, Bojan Nastić; vezni red: Muhamed Bešić, Gojko Cimirot, Miralem Pjanić, Elvis Sarić, Stjepan Lončar, Goran Zakarić, Haris Duljević, Edin Višća, Deni Milošević; napad: Edin Džeko, Kenan Kodro, Smail Prevljak i Riad Bajić.