Parlament BiH: Podržana načela za dopunu Zakona o platama

Vijesti 29. maj 201816:21 > 16:27
N1

Komisija za finansije i budžet Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH podržala je danas načela Prijedloga zakona o dopuni Zakona o platama i naknadama u institucijama BiH, čiji je predlagač poslanik DF-a Maja Gasal-Vražalica.

Dopunama zakona se ponovo propisuje pravilo da se zaposlenim u institucijama BiH naknada za dolazak na posao i odlazak s posla odredi prema obračunu koji je baziran na cjenovniku javnog gradskog i javnog međugradskog prevoznika koji je najpovoljniji pod uslovom da zaposlenom omogućava redovan dolazak i povratak s posla.

Komisija za finansije i budžet je primila k znanju Izvještaj o obavljenim prestrukturisanjima rashoda institucija BiH unutar budžetskih rashoda za period od 1. januara do 31. decembra prošle godine, saopšteno je iz Parlamentarne skupštine BiH.

Komisija je primila k znanju i Izvještaj o namjenskom utrošku sredstava granta u području nauke i kulture za 2017. godinu.

Zbog nedostatka kvoruma danas je odgođen zakazani nastavak 51. sjednice Zajedničke komsije za ljudska prava Parlamentarne skupštine BiH.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez dozvole. N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku