Kovačević: Dodik i Cvijanović najbolji kandidati koje RS ima

Vijesti 29. maj 201821:26 > 21:28
N1

Radovan Kovačević, portparol SNSD-a za N1 je kazao da su i Predsjedništvo i Glavni odbor SNSD-a jednoglasno donijeli odluku da Željka Cvijanović i Milorad Dodik budu kandidati na narednim izborima uz procjenu da su oni najbolji kandidati koje Republika Srpska trenutno ima.

Aktuelna premijera Republike Srpske Željka Cvijanović kandidatkinja je Saveza nezavisnih socijaldemokrata za predsjednicu RS na predstojećim izborima dok će ispred ove stranke kandidat za člana Predsjedništva BiH biti Milorad Dodik, aktuelni entitetski predsjednik.

“Kada me pitate zašto, to su dva najbolja kandidata koje Republika Srpska ima. Uvjereni smo u njihovu pobjedu. Ne zato što ih precjenjujemo ili potcjenjujemo opoziciju – nego što realo procjenjujemo atmosferu u Republici Srpskoj”, kazao je Kovačević.

“Dodik je neko ko je na najbolji način štitio interes Republike Srpske, borio se za bolji život građana RS. Cvijanović je uspješno vodila Vladu RS, a bilo je pitanje da li ćemo da kandidujemo nekog drugog. Odlučili smo da je dobro radila, da je imala izuzetne rezultate. Kada uzmemo u obzir u kojim je okolnostima rukovodila vladom – postigla je vrhunske rezultate”, poručio je Kovačević.

“Uspjet će da završi mandat sa povećanjem penzija od 20 posto i završin rebalans budžeta sa 120 miliona KM razvojnih sredstava za RS. Dolaze optužbe da govorimo da je sve savršeno u RSD, mi to ne tvrdimo, ali najbolji adut opozicije – što se niko ne sjeća kako su oni bili loša vlast”, izjavio je u razgovoru sa Anđelkom Marković.

Kazao je i to da su manjinske snage iz RS bile većina u institucijama BiH i da su radili sve da se blokira Republika Srpska, kako ona ne bi bila finansijski stabilna.

Kovačević je kazao da je bilo mnoštvo blokada na nivou Vijeća ministara – kako bi se RS dovela u težak položaj – ali se RS oduprijela i pokazala da je jedina funkcionalna u Bosni i Hercegovini.

Kompletan razgovor pogledajte u prilogu.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez dozvole. N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku