Lovrinović: Gradonačelnik Sarajeva Skaka mi skratio prezime

Vijesti 30. maj 201811:24 > 11:37
N1

U Sarajevu je počela sjednica Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH. Nakon što je usvojen dnevni red, zastupnici su komentarisali odgovore na pitanja koja su postavili.

Zastupnik Nikola Lovrinović (HDZ) uputio je pitanje Gradskoj upravi Grada Sarajeva kakav je nacionalni sastav uposlenika gradske administracije, a kakav u općinama koje čine grad Sarajevo.

“Gradonačelnik Sarajeva Skaka je u žurbi i želji da mi što ljepše i bolje odgovori čak i skratio moje prezime. Ali, dobro, šta ćete”, kazao je Lovrinović.

Naime, u odgovoru umjesto prezimena Lovrinović stoji Lovrić kao što se može vidjeti u navedenom dokumentu ispod.

N1

“Nacionalni sastav administracije Grada Sarajeva oslikava njegov multietnički karakter, a Gradonačelnik vrši postavljenja državnih službenika i namještenika u skladu sa članom 48. i 49. Statuta Grada Sarajeva kojim je propisana nadležnost Gradonačelnika da organizuje Gradsku upravu Grada Sarajeva, te neposredno rukovodi Gradskom upravom i postavlja državne službenike u Gradskoj upravi, tako da konstitutivni narodi imaju garantirani minimum od l5 do 20 posto ovih mjesta, a na nižim nivoima raspodjela radnih mjesta utvrđuje se na proporcionalan način. Što se tiče nacionalnog sastava općinskih administracija općina koje čine Grad Sarajevo, molimo Vas da se za ovaj odgovor obratite općinskim načelnicima, jer ne raspolažemo ovim informacijama”, stoji u dogovoru koji potpisuje gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka.

Lovrinović je kazao da mu je Skaka prepričao Statut Grad Sarajeva.

“Ja sam ga pitao kakvo je stanje, jesi li proveo taj statut. On će očito dobiti ponovno pitanje da mi razjasni ovo. Mogao mi je Statut poslati da ja sam gledam, ne treba mi on objašanjavti kakav je. Bitan mi je odgovor da li je ispoštovao to što je u Statutu i podsjetit ću ga da je moje prezime Lovrinović”, kazao je zastupnik.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez dozvole. N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.