Dodik: Ovaj vijek RS i Srbija treba da završe ujedinjene

Vijesti 30. maj 201817:25 > 22:50
N1

Republika Srpska i Srbija bi trebalo da završe ujedinjene u jednu državnu zajednicu, poručio je predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik.

Kako je rekao, ne očekuje da do ujedinjenja dođe sada, već do kraja vijeka ili u narednih nekoliko decenija. Dodik je dodao da su Srbi u Republici Srpskoj “zagledani” u Srbiju i obećao da će sve snage upotrebiti da bi bili zajedno.

Mi to radimo i nismo bez saveznika, rekao je predsednik RS na predavanju povodom 50 godina Fakulteta političkih nauka u Beogradu.

“Nema srpski narod potrebe da krije sve svoje projekte. Ja mislim da i intelektualna i politička elita ovog naroda i države gde god se ona nalazi, konačno mora da se izvuče iz stega stranih pritisaka nametnute političke korektnsoti i utvrdi svoj istorijski neprikosnoveni projekat, a to je ujedinjenje Srba, RS i Srbije u jednu teritorijalnu i državnu zajdnicu. Ja mislim da mi ovaj vijek ili naredne decenije treba da završimo kao Republika Srpska i Srbija ujedinjeni u jednu teritoriju i državnu zajednicu“, rekao je Dodik.

Detaljnije u prilogu.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez dozvole. N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.