Cvitanović: Vrijeme za "slabiji spol" u Predsjedništvu BiH

Vijesti 31. maj 201808:35 > 08:41
N1

Predsjednik stranke HDZ 1990 Ilija Cvitanović je tokom gostovanja u emisiji Novi dan, na N1, rekao kako je vrijeme da neko "salbijeg spola" sjedi u državnom Predsjedništvu.

Predizborna kampanja u BiH, čini se, nikako ne prestaje?

Apsolutno. Naručito kod stranak u vlasti, ona konstantno traje. U kontinuitetu traje politikanstvo i populizam.

Kakva je politička scena u BiH?

Jednostavno je identična u zadnjih 20 godina, stagniramo i bavimo se istim temama. Zemlja propada, ekonomija je u padu i ljudi se iseljavaju. Odgovorni su oni koji su zadnjih 20 godina na vlasti. Sve nas drže taocima svojih želja i uskostranačkih ambicija.

Kako to promijeniti?

Promijeniti na izborima. Narod i građani su odgovori jer biraju vlast. Ove politike nisu u stanju napraviti iskorak. Ako ostanu na vlasti imat ćemo i dalje sukobe i zastoj na europskom putu. Ovi izbori su prigoda narodu da izađe i izglasa promjenu.

Ko će biti kandidat HDZ 1990 za Predsjedništvo BiH?

HDZ 1990 će na ovim izborima imati kandidate na svim razinama, tako smo stranku prijavili. U subotu ćemo na sjednici predsjedništva odrediti kandidata za Predsjedništvo BiH. Odredit ćemo podršku kandidatu ili kandidatkinji…

Kolika je mogućnost da Diana Zelenika bude vaša kandidatkinja za državno Predsjedništvo?

Vrlo velika mogućnost. Dakle, gospođa Zelenika je realan kandidat HDZ-a 1990 za člana Predsjedništva BiH, odnosno jedina kandidatkinja za tu fukciju.

Komentar na ostale poznate kandidature?

Uglavnom su to potrošeni politički lideri koji su imali priliku nešto uraditi. Mislim da je vrijeme za radikalniju promjenu i da je vrijeme za nekog ko nije bio na toj poziciji i da je vrijeme za nekog “slabijeg spola” da bude u Predsjedništvu.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez dozvole. N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.