A-SDA će podržati Denisa Bećirovića

Vijesti 31. maj 201811:22 > 11:25
Fena

Stranka A-SDA podržat će kandidaturu Denisa Bećirovića za bošnjačkog člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine na Općim izborima u oktobru.

Sporazum o podršci kandidata SDP-a Denisa Bećirovića potpisali su danas predsjednici SDP-a BiH i A-SDA Nermin Nikšić i Nermin Ogrešević.

“Mišljenja smo da je Bećirović dobar i kompetentan kandidat koji se kroz parlamentarni rad na iskren način bori za BiH. Ohrabreni smo da imamo jednog takvog kandidata za kojeg smo ubijeđeni da će uz našu podršku u predizbornoj kampanji pobijediti na Općim izborima”, izjavio je Ogrešević.

Nikšić je izrazio uvjerenje kako će bh. građani nakon 7. oktobra dobiti člana Predsjedništva BiH – Bećirovića, koji će svojim intelektualnim kapacitetima raditi i dokazati da je borac za interese BiH.

“Današnjim činom dokazali smo da neće biti kandidat za člana Predsjedništvo BiH samo u ime SDP-a BiH, nego i širokog fronta političkih partija, nevladinih organizacija i akademske zajednice”, rekao je Nikšić.

Bećirović je poručio da već danas počinje da realizuje dato obećanje – da okuplja i povezuje ljude u BiH.

“Okupili smo se zbog ideje evropske BiH i njenog jačanja i razvijanja. Naši zajednički prioriteti su, nevezano što su u pitanju dva različita politička subjekta, da BiH postane članica EU i NATO saveza, kao i da popravljamo imidž države”, naglasio je Bećirović.

Ovom prilikom lideri SDP-a i A -SDA osvrnuli su se na pokušaj atentata na predsjedavajućeg Općinskog vijeća Cazina i jednog od osnivača A-SDA Rifeta Hozanovića, koji se desio jutros.

Uputili su apel nadležnima da što prije odgovorna osoba za taj akt bude privedena pred lice pravde.

“Loše je da se ovakve stvari dešavaju jer je ovo država koja mora biti uređena i napredna na putu ka EU. Ovo karakterišemo kao teroristički čin i pokušaj ubistva”, poručio je Ogrešević.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez dozvole. N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.